Community of Practice: OT Security

Initiatief van:  
Hudson Cybertec, Compumatica, Checkpoint, Secura, Accenture, TNO, Booz Allen Hamilton, Tesorion
Status:  
Lopend

Operational Technology (OT) refereert naar zowel de hard- als software die wordt gebruikt voor het management van operationele processen in fysieke omgevingen, zoals het monitoren en besturen van machines. OT, vaak onderdeel van Industrial Control Systems (ICS), is veel voorkomend in de vitale infrastructuur en de industriële sector. Als gevolg van de hedendaagse OT/IT integratie, zijn cyberrisico’s voor OT zowel aan het toenemen als aan het veranderen.

 

Community of Practice

Om dit veranderende dreigingslandschap waarin OT opereert te navigeren, heeft HSD Office de OT-security Community of Practice (CoP) opgezet. De CoP is een groep van OT-security experts van zowel de publieke sector, de private sector en kennisinstituten. Door middel van een triple-helix aanpak draagt de CoP bij aan kennisdeling en bewustwording op het gebied van OT-security. De CoP neemt deel in de volgende activiteiten.

 

1) Expertsessies

De CoP organiseert thematische expertsessies, waarbij een specifiek OT-security thema in meer detail wordt bediscussieerd, om zo te zorgen voor een dialoog tussen publieke en private partijen op het gebied van OT-security.

 

2) Kennisplatform

Met behulp van het verzamelen en verspreiden van relevante OT-security rapporten, blogs, whitepapers en andere content op het kennisplatform ‘Security Insight’, draagt de CoP bij aan het delen van kennis en verspreiden van bewustzijn over OT-security. Zie: www.securityinsight.nl/ot

 

3) Internationalisering

Door de connectie te leggen met de internationaliseringsprogramma’s van Security Delta (HSD), werkt de CoP ook actief aan het internationaliseren van hun OT-security kennis en innovaties.

 

4) Innovatie

Daarnaast jaagt de CoP innovaties op het gebied van OT-security aan door middel van actieve ondersteuning.

 

HSD heeft ook een gezamenlijk onderzoeksrapport over OT security gepubliceerd: Implications of OT and IT: Integration for Cyber Security. 

 

Contact

Bent u geïnteresseerd in de CoP? Wilt u de OT-security nieuwsbrieven ontvangen, of heeft u relevante OT-security kennis om te delen? Neem dan contact op met HSD door een email te sturen naar: info@securityinsight.nl

 

react kvw 2

Betrokken HSD partners

Interested?

Send me an email!

Pieter Schneider
Pieter Schneider
Innovation Liaison