Over HSD

Over HSD

Security Delta (HSD) is hét nationale veiligheidscluster. Zo’n 300 bedrijven, overheidsorganisaties en kennisinstellingen werken sinds 2013 samen om het verschil te maken in de veiligheid van onze digitaliserende samenleving.

Dit doen zij door hun kennis te delen en samen te werken aan innovatieve veiligheidsoplossingen, die zowel binnen als buiten Nederland opgeschaald kunnen worden. De focus ligt hierbij op Cybersecurity & -weerbaarheid, Data & AI/Intel en Slimme Veilige Samenlevingen.

 

HSD is een non-profit organisatie die ‘denkt, durft en doet’ en zorgt voor toegang tot kennis, innovatie, markt, financiering en talent. De randvoorwaarden voor een succesvol veiligheidscluster. Dit alles met als gezamenlijke doel het versterken van de Nederlandse economie, het creëren van werkgelegenheid en een digitaal weerbaarder Nederland.

 

Het nationale veiligheidscluster heeft een sterke verankering in Zuid-Holland en een fysieke ontmoetingsplek, de HSD Campus in Den Haag.stempel hsd 10jaar

 

Het jaar 2023 staat in het teken van het 10-jarig bestaan van HSD.

  • Het nationale veiligheidscluster
  • 300+ bedrijven, overheden & kennisinstellingen betrokken
  • Focus: Cybersecurity & Weerbaarheid, Slimme Veilige Samenlevingen en Data & AI/Intel
  • Non-profit organisatie opgericht in 2013
  • HSD Campus in Den Haag

HSD Office

Het veiligheidscluster wordt ondersteund door HSD Office. Als onafhankelijke organisatie stimuleert en faciliteert HSD Office kennisdeling en verbinden we partijen. Gezamenlijk zetten we innovatieprogramma’s op via het HSD samenwerkingsmodel: vraaggestuurd, doelgericht en op basis van vertrouwen. We bouwen (inter)nationale kennis- & handelsbruggen en bieden onze partners toegang tot kennis, innovatie, markt, talent en financiering & kapitaal.

HSD Office
"In onze steeds verder digitaliserende samenleving is veiligheid een grote maatschappelijke uitdaging. Wij zijn ervan overtuigd dat kennisdelen en samenwerken cruciaal zijn om deze uitdagingen aan te gaan en innovatieve veiligheidsoplossingen te creëren. Together we secure the future!"