Human Capital Agenda

Human Capital Agenda

Samenwerking om de mismatch op de arbeidsmarkt tegen te gaan.

Icon Human Capital Agenda

Het doel van de ‘Human Capital Agenda Security 2019 – 2022’ is om de mismatch op de arbeidsmarkt tegen te gaan. Toegang tot talent is een cruciale voorwaarde voor de ontwikkeling van innovatieve veiligheidsoplossingen en de groei van de veiligheidssector. 

 

Deze agenda is ontwikkeld in samenwerking met vele partners en bouwt voort op de resultaten van ‘Human Capital Action agenda Cybersecurity 2016-2018.’ De scope van de agenda is gegroeid van cybersecurity naar veiligheid in bredere zin en van de regio Zuid-Holland naar nationaal niveau, hoewel dit onderwerp en de regio Zuid-Holland cruciale pijlers blijven voor veiligheid in Nederland. 

 

We richten ons op 2 sporen. 1) Het verbeteren van de verbinding tussen onderwijs en arbeidsmarkt/werkgevers. 2) Het aantrekken en ontwikkelen van talent. 

 

Samenwerking met partners

Het Nederlandse veiligheidscluster Security Delta (HSD) heeft vele actieve partners die HCA-programma’s uitvoeren. En nog meer partijen ondersteunen de realisatie van deze visie. De HCA staat in verbinding met het nationale, regionale en lokale beleid uiteengezet door het NCSC en Dcypher, ECP’s Human Capital Agenda voor ICT, Economic Board Zuid-Holland (EBZ) Human Capital, Metropoolregio Rotterdam Den Haag Roadmap Next Economy (MRDH RNE) en Economic Board Den Haag.

 

U kunt de Human Capital Agenda Veiligheid 2019-2022 hier downloaden (alleen Engels). 

Meer informatie?

Neem gerust contact met me op.

Mark Ruijsendaal
Mark Ruijsendaal
Innovation Liaison