Investeringsfondsen

Investeringsfondsen

We helpen organisaties met het verkrijgen van financiering voor veiligheidsoplossingen en kapitaal voor groei. Een van de meest impactvolle manieren om dit te doen is via (regionale) investeringsfondsen.

Icon Investeringsfondsen

Eind 2023 heeft TIN Capital het European Cyber Tech Fund V gelanceerd, de opvolger TIN Capital's Dutch Security TechFund. Dit nieuwe fonds, met een beoogde omvang van € 100 miljoen, investeert in Europese cybersecurity scale-ups. Als toonaangevend Nederlands venture capital firm wil TIN Capital de internationale groei en expansie van Europese cybersecuritybedrijven ondersteunen, met als overkoepelend doel het ontwikkelen en uitrollen van 'made in Europe' cybersecurityoplossingen en -producten.

 

TIN Capital is op zoek naar tech- en securityvernieuwers én ondernemers die de ambitie hebben om een van de wereldwijde industrieleiders van morgen te worden. Ben jij zo'n ondernemer en run je een Cybersecurity startup of scale up die kapitaal nodig heeft voor verdere groei? Stuur dan een pitch per e-mail naar info@tincapital.vc of bel +31 30 225 12 21.

 

Voor de criteria en meer informatie, klik hier.

 

InnovationQuarter Investeringsfondsen 

InnovationQuarter is een regionaal economisch ontwikkelingsbureau voor de regio Zuid-Holland en is een van de meest actieve investeerders in Nederland. Ze financieren disruptieve startups & scale-ups die een schonere, slimmere en gezondere wereld creëren. Hoog risico, maar ook hoge impact. IQ is een geduldige investeerder met een uitgebreid netwerk van meer dan 250 mede-investeerders en uitgebreide kennis in huis over internationale expansie en innovatie.

Met €300 miljoen aan fondsen onder beheer heeft InnovationQuarter verschillende fondsen passend bij security start-ups en scale-ups, zoals het InnovationQuarter Capital Fund en het UNIIQ fonds.

 

Het InnovationQuarter Capital Fund financiert innovatieve bedrijven met een gedreven management en een duidelijke groeistrategie, en UNIIQ investeert in bedrijven die op zoek zijn naar startkapitaal om hun plannen te realiseren en de meest risicovolle fase van concept naar veelbelovend bedrijf te overbruggen.

 

InnovationQuarter biedt een quickscan die je kunt gebruiken om te bepalen welk van hun fondsen het beste bij je past en welke voorwaarden van toepassing zijn.

 

Bezoek hun quickscan hier.

 

InnovationQuarter Capital Fund

 

IQ Capital, met een fondsomvang van €143 miljoen, is gespecialiseerd in investeringen in disruptieve startups en scale-ups met een hoog technologisch risico die geduldig kapitaal nodig hebben. Hun focus ligt op de innovatieve sectoren in Zuid-Holland, met een nadruk op deeptech, life sciences en hightech. Ze geven prioriteit aan een oprichtersvriendelijke aanpak en bieden (converteerbare) leningen en/of aandelenkapitaal. Hun investeringsfilosofie combineert sociale impact met een sterk financieel rendement, zodat deze hand in hand gaan.

 

Lees hier meer over dit fonds.

 

UNIIQ


UNIIQ is een investeringsfonds van €28,8 miljoen dat zich richt op de proof-of-concept fase. UNIIQ helpt ondernemers in Zuid-Holland om hun unieke innovaties sneller naar de markt te brengen. Zij bieden ondernemers het startkapitaal om hun plannen te realiseren en de meest risicovolle fase van concept naar veelbelovend bedrijf te overbruggen.

 

Door intensieve samenwerking met kennisinstellingen en incubators ondersteunt UNIIQ ondernemers actief bij hun strategische ontwikkeling. Hun doel is om jonge, innovatieve bedrijven te helpen hun product naar de markt te brengen met een converteerbare lening. Dit doen ze zowel voor academische spin-offs als voor innovatieve startups zonder universitaire link. Het proces is gericht op het maken van de overstap naar vervolgfinanciering. Ze hanteren een helder proces met ondernemersvriendelijke voorwaarden.

 

UNIIQ is in 2016 opgericht door TU Delft, Erasmus MC, Universiteit Leiden en regionale ontwikkelingsmaatschappij InnovationQuarter.

 

Bezoek de UNIIQ website voor meer informatie.

Geinteresseerd?

Neem contact met ons op!

Paul Coumans
Paul Coumans
Junior Innovation Liaison