Cyberweerbaarheidscentrum Greenport

Initiatief van:  
Greenport West-Holland, HSD, Royal Flora Holland, Interpolis-Achmea, Delphy, Dutch Fresh Port/VBO, Hoogendoorn Automatisering, Glastuinbouw Nederland, The Hague University of Applied Sciences, Province South-Holland, GroentenFruit Huis, DTC
Status:  
Lopend

Het Cyberweerbaarheidscentrum Greenport is het centrum voor expertise en informatie over cybersecurity in de glastuinbouw. Bedrijven en organisaties in de sector zijn op verschillende manieren digitaal verbonden met ketenpartijen en toeleveranciers. Zorgen voor veiligheid is dus een gezamenlijke opgave; het vraagt een ketenaanpak. Die aanpak is het Cyberweerbaarheidscentrum Greenport: een gezamenlijk loket voor digitale veiligheid voor bedrijven in het glastuinbouwcluster, zoals productiebedrijven, veredelaars, handel en toelevering.

 

Deelnemers van het Cyberweerbaarheidscentrum krijgen onder andere:

  • Toegang tot een digitaal loket, waarin men vragen kan stellen aan cybersecurity experts.
  • Actuele en relevante dreigingsinformatie.
  • Toegang tot een toolbox en evenementen zoals cybercafés, waarin kennisdeling op het gebied van cybersecurity centraal staat.

 

Wil je meer weten? Ga naar www.cwgreenport.nl of mail ons op info@cwgreenport.nl.

 

Resultaten tot nu toe:

  • In 2020 is een analyse uitgevoerd om de impact van cyberkwetsbaarheden in kaart te brengen in opdracht van de Economic Board Zuid-Holland. Ingeschatte kosten van de bestrijding van kwetsbaarheden valt tussen de 2 en 4 miljard euro per jaar in de provincie Zuid-Holland. Jaarlijks wordt zo'n 20% van de MKBs slachtoffer van een cyberaanval. Op basis van deze resultaten werd geadviseerd om Cyberweerbaarheidscentrum Greenport in het leven te roepen.

  • In December 2021 werd de subsidie verleend door het Digital Trust Center en werd het mogelijk om het Cyberweerbaarheidscentrum op te zetten.

  • Het Cyberweerbaarheidscentrum is op 7 oktober 2022 officieel geopend in de aanwezigheid van de Coalition of Doing. Deze Coalition of Doing bestaat uit de initiatief-nemende partijen, namelijk: Greenport West-Holland, HSD, Royal Flora Holland, Interpolis-Achmea, Delphy, Dutch Fresh Port/VBO, Hoogendoorn Automatisering, Glastuinbouw Nederland, Anthura, The Hague University of Applied Sciences, Province South-Holland, GroentenFruit Huis en het Digital Trust Center.

 

react kvw 2

 

Betrokken HSD partners

Geinteresseerd? Neem contact met ons op!

 

Michelle Holthuizen
Michelle Holthuizen
Programmacoördinator - Cyberweerbaarheid
Josephine van Luik
Josephine van Luik
Junior Community Manager - Cyberweerbaarheid