Masterclass security awareness: Zo ontwikkel je een human-centric awareness programma

Datum:
19 oktober 2021
Tijd:
13:30u - 17:30u
Locatie:
NBC Congrescentrum Nieuwegein
Organisator:
Infosecure

Wil je weten hoe je veilig gedrag kan stimuleren? Hoe je security stap voor stap onderdeel maakt van de cultuur van je organisatie? Hoe je de psychologie kunt gebruiken om gedrag te beïnvloeden? Hoe je een awareness programma ontwikkelt dat wél effect heeft? Kom dan naar de gratis masterclass 'Zo ontwikkel je een human-centric security awareness programma'.

 

Programma

 • 'Het is niet mijn verantwoordelijkheid' en andere excuses die mensen gebruiken om niet veilig te hoeven werken door Rick van der Kleij

  Het gebruik van excuses is een belangrijke voorspeller van het negeren of overtreden van informatiebeveiligingsregels. Rick van der Kleij, onderzoeker bij het lectoraat cybersecurity aan de Haagse Hogeschool en bij TNO, laat zien welke excuses mensen gebruiken om niet veilig te hoeven werken, waarom ze dat doen, maar ook hoe je opvolging van regels kan vergroten.

 

 • Security awareness best practices door Wilbert Pijnenburg

  Wilbert Pijnenburg, commercieel directeur bij Infosequre, neemt je aan de hand van zijn vele praktijkvoorbeelden mee in de stappen naar een effectief awareness programma. Vragen die hij beantwoordt, zijn: Hoe krijg je steun van het management? Wat kun je doen om medewerkers met plezier te laten deelnemen aan je programma? Hoe krijg je alle neuzen dezelfde kant op? Hoe beïnvloed je gedrag op een positieve manier? En hoe meet je of je programma een succes is?

   

 • Kijkje achter de schermen van ransomware-aanvallen en het dark web door Mark van Staalduinen

  De versnelde digitalisering als gevolg van de Covid-19-pandemie en de toenemende verwevenheid van bedrijven hebben ransomware-aanvallen nog lucratiever gemaakt voor cybercriminelen. De kwaadaardige software die zij installeren, kan elke organisatie treffen die niet de juiste maatregelen neemt. Mark van Staalduinen, managing director van CFLW Cyber Strategies (voorheen TNO en INTERPOL) geeft een kijkje achter de schermen van ransomware-aanvallen en hoe cybercriminelen gebruik maken van het dark web om het rendement van hun aanvallen te vergroten.

 

Voor wie?

CISO's , security officers, privacy officers en verantwoordelijken voor informatiebeveiliging.

 

De masterclass geeft praktische handvatten voor

 • Het ontwikkelen van een effectief security awareness programma 
 • Het stimuleren van informatieveilig gedrag
 • Het ontwikkelen van een sterke security cultuur

 

 

Betrokken HSD partners