Hâck the Hague 2023

Datum:
02 oktober 2023
Locatie:
The Hague City Hall
Organisator:
City of the Hague

Op maandag 2 oktober gaan 120 professionele hackers en studenten in het stadhuis van gemeente Den Haag verschillende systemen van de gemeente en haar leveranciers testen op hun digitale veiligheid. Uiteraard zijn er spelregels: de Rules of Engagement. Alle gevonden kwetsbaarheden worden gemeld. Aan het einde van de dag beslist een jury van experts wie er met een van de verschillende geldprijzen vandoor gaat.

 
De gemeente Den Haag organiseert sinds 2017 de wedstrijd Hâck The Hague. Daarbij proberen hackers de computersystemen van de gemeente binnen te dringen. Zo controleren zij hoe digitaal veilig de systemen van gemeente Den Haag zijn. Tijdens de wedstrijd helpen hackers uit binnen- en buitenland zwakke plekken in systemen te ontdekken, te beoordelen en op te lossen. Dat is belangrijk, want computercriminelen kunnen misbruik maken van die zwakke plekken. Bijvoorbeeld door in te breken in het
systeem en gegevens te veranderen of te stelen voor criminele activiteiten.
 
De gemeente wil met Hâck The Hague haar digitale veiligheid nog beter maken en zorgen dat bewoners, ondernemers en de gemeente meer te weten komen over digitale veiligheid. In 2023 vindt Hâck The Hague voor de 5e keer plaats. Op maandag 2 oktober 2023 krijgen 120 hackers de kans om in het stadhuis de systemen van gemeente Den Haag en haar leveranciers te testen.

Betrokken HSD partners