PrinsjesCyber

Datum:
17 september 2021
Tijd:
14:00u - 16:00u
Locatie:
Hoge Raad der Nederlanden
Organisator:
Prinsjesfestival

Samen bouwen aan vertrouwen in cyberspace

Als je de krant openslaat of het nieuws aanzet dan lijkt het wel of digitale dreigingen steeds ernstiger en frequenter worden. Organisaties worden platgelegd met gijzelsoftware, staten mengen zich in elkaars verkiezingen met desinformatie-campagnes, en nietsvermoedende burgers worden slachtoffer van whatsapp fraude.

 

Digitale netwerktechnologie brengt grote voordelen met zich mee, maar de schaduwzijde van het grootschalige gebruik ervan wordt ook steeds zichtbaarder. In deze publiekslezing nemen Floor Jansen (Team Lead bij het Team High Tech Crime van de Politie) en Bibi van den Berg (hoogleraar Cybersecurity Governance aan de Universiteit Leiden) u mee op een reis door de wondere wereld van cybercriminaliteit en cybersecurity. Jansen en Van den Berg vertellen een optimistisch verhaal met als titel “Samen bouwen aan vertrouwen in cyberspace”. Dreigingen en gevaren rondom cyberspace zijn er genoeg, maar er zijn ook veel manieren om daar het hoofd aan te bieden.

 

Tijdens deze lezing maakt u kennis met verschillende cyberprinsen en -prinsessen die zich inzetten om de risico’s op slachtofferschap van cybercrime te verkleinen, en leert u over de kracht van technologie in het voorkomen van cybercrime. En nee, u hoeft niet bang te zijn dat u straks met een lading ingewikkeld huiswerk naar huis gaat, we vertellen u vooral wie u kunt bellen onderweg naar huis…

 

Aanmelden kan via info@prinsjesfestival.nl

Betrokken HSD partners