HSD Café: Security & Privacy

Datum:
20 april 2021
Tijd:
16:00u - 17:00u
Locatie:
Online

Uit een onderzoek van RTL nieuws op 24 januari jl. viel op te maken dat de persoonsgegevens van miljoenen Nederlanders die een coronatest bij de GGD hadden gedaan, in criminele handen terecht zijn gekomen. De oorzaak leek te liggen bij een aantal kwaadwillende werknemers van de GGD, die toegang hadden tot de systemen. Het illegaal verhandelen van data op internet, wat zijn hiervan de risico’s? In de juridische wereld ligt de nadruk vaak op privacy en de GDPR. Bij de ontwikkelaars van cybersecurity oplossingen ligt de nadruk juist op veiligheid.
 
De ‘Roadmap Verbeteren Weerbaarheid Digitale Economie Zuid-Holland’, geeft aan dat er meer aandacht besteed moet worden aan ‘security by design’ bij digitaliseringsprojecten. Daarentegen kan daarbij voorbij worden gegaan aan de ‘privacy by design’. Om situaties als bij de GGD in de toekomst te voorkomen, is bewustzijn creëren belangrijk.  Het gaat dan over de nuanceverschillen tussen privacy en security. En daarnaast mogelijk kansen te identificeren voor cybersecurity bedrijven. 
 
Met dit voorval in het achterhoofd nodigen wij u graag uit voor het HSD Café “Security & Privacy” op dinsdag 20 april 2021 van 16.00 uur tot 17.00 uur. Met een panel van experts uit diverse schakels in de veiligheidsketens, bespreken we hoe en waar privacy verschilt van security. En discussiëren we waar de verantwoordelijkheid ervoor ligt of zou moeten liggen.

Daarnaast nodigen wij deelnemers uit om voorafgaand aan de bijeenkomst na te denken over begrippen als privacy en security. Aan het einde van het HSD Café is er een mogelijkheid tot het stellen van vragen.