HSD Café: AI, Security en Ethiek

Datum:
29 oktober 2020
Tijd:
15:30u - 16:45u
Locatie:
Online
Organisator:
The Hague Security Delta

(REGISTRATIE GESLOTEN)

 

De snelle ontwikkelingen in Kunstmatige Intelligentie hebben grote economische en maatschappelijke gevolgen voor de toekomst. Effectief samenwerken wordt de sleutel tot optimaal gebruik van AI. Waar staan we nu?

  

In 2019 realiseerde HSD het duidingsrapport Understanding the Strategic and Technical Significance of Technology for Security. Implications of AI and Machine Learning for Cybersecurity.  Een van de uitkomsten uit het rapport was dat Nederland op een aantal gebieden een sterke positie heeft, maar dat samenwerking tussen bedrijfsleven, onderzoeksinstellingen en overheid noodzakelijk is om deze te behouden en uit te bouwen als het gaat om de ontwikkelingen in Kunstmatige Intelligentie in relatie tot cyber security.

 

Op donderdag 29 oktober 2020 gaan wij graag opnieuw de dialoog met u aan tijdens break-out sessies van 15.30 uur tot 16.45 uur om te kijken waar we nu staan. Deze dialoog sluit aan op een eerder opgenomen webinar met:

  • Inald Lagendijk, Distinguished professor Delft University of Technology en voorzitter van de Cybersecurity Research group;
  • Mirko Tobias Schäfer, Associate professor Utrecht University en directeur van de Utrecht Data School;
  • Joris den Bruinen, Directeur The Hague Security Delta en voorzitter van de werkgroep Security, Peace & Justice van de Nederlandse AI Coalitie.

 

We  bespreken tijdens de breakout sessies van dit HSD Café de huidige staat en trends van AI in security. De kansen, uitdagingen en nieuwe risico’s. Ook bekijken we de ethische kant van het gebruik van AI, het tegengaan van bias en het kunnen verklaren van de uitkomsten. 

 

Online Programma

15:30 uur Opening en inleiding door Peter Zinn

15:35 uur Interactieve Breakout  sessie A: Overzicht en uitdagingen in AI en security

                Interactieve Breakout sessie B: Een ethische AI?

16:05 uur Interactieve Breakout  sessie A: Overzicht en uitdagingen in AI en security

                Interactieve Breakout sessie B: Een ethische AI?
16:40 uur Conclusie en afsluiting

16:45 uur Einde programma

 

 

Bekijk de Webinar!

Voorafgaand aan de sessies nodigen wij u uit om onderstaande Engelstalige Webinar over Artificial Intelligence te bekijken. Een gesprek met HSD en hoogleraren over de ontwikkelingen, kansen en ethische aspecten van AI en Security. 

 

 

 

Wij zien u graag tijdens deze inspirerende online bijeenkomst op donderdag 29 oktober a.s.!

 


Note for non-Dutch speakers: the language of the event is Dutch. Non-Dutch speakers are welcome to come and participate as well.

 

 

 

 

Betrokken HSD partners