Horizon Europe startevenementen

Datum:
04 maart 2021 - 30 maart 2021
Tijd:
10:30u - 16:30u
Locatie:
Online

Is uw bedrijf of kennisinstelling in internationaal verband bezig met onderzoek, technologische ontwikkeling en/of innovatie? Dan kan het Europese programma Horizon Europe u vanaf 2021 ondersteuning bieden. RVO brengt u op de hoogte van de mogelijkheden binnen dit programma in een serie online evenementen. 

 

In maart 2021 zal de Rijksoverheid feestelijk stilstaan bij de start van het nieuwe Europese onderzoeks- en innovatieprogramma Horizon Europe. Tijdens een reeks online evenementen, georganiseerd door de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO, het nationaal contactpunt voor Horizon Europe) brengen we u op de hoogte van de mogelijkheden binnen dit grote financieringsprogramma.

 

De serie evenementen begint met een kick-off evenement over het belang van Horizon Europe voor Nederland, waarin de nadruk vooral zal liggen op de beleidsmatige aspecten. Vervolgens gaan we in 5 afzonderlijke thematische events meer in praktische zin in op de financieringsmogelijkheden binnen het betreffende thema voor onderzoekers en ondernemers in Nederland. 

 

Horizon Europe Kick-off online event

Datum: 4 maart 2021, 10:30-12:00 uur, voertaal Nederlands.

 

Tijdens het kick-off event stonden onder andere de minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap en de staatssecretaris van Economische Zaken en Klimaat stil bij het belang van het Europese kaderprogramma voor onderzoek en innovatie voor Nederland en Europa. Daarnaast deelden ervaringsdeskundigen prof. Eveline Crone (vice-president van de European Research Council) en Lucas Janssen (CEO van CEAD) wat de impact van Europese financiering is geweest voor hun onderzoek of onderneming.

Bekijk de Kick-off terug

 

5 thematische online evenementen

Voertaal: Engels. 

De thematische evenementen bieden praktische informatie over de financieringsmogelijkheden binnen Horizon Europe. Ook krijgt u tips voor het schrijven van een goede aanvraag. 

 

Programma thematische events
Datum  Thema  Duur 
16 maart 2021  Digital, Industry and Space 10:00 – 16:00
18 maart 2021 Health 10:00 – 16:15
23 maart 2021 Culture, Creativity and Inclusive Society & Civil security for Society 10:00 – 16:00
25 maart 2021 Climate, Energy and Mobility 10:00 – 15:50
30 maart 2021 Food, Bioeconomy, Natural Resources, Agriculture and Environment 10:00 – 16:30

 

Ochtendprogramma

Een plenaire livestream over de verschillende mogelijkheden die Horizon Europe biedt binnen het betreffende thema. Daarnaast delen ervaringsdeskundigen en experts tips en tricks voor een succesvolle aanvraag. 

 

Middagprogramma

Verschillende parallelle infosessies en workshops door de National Contact Points van RVO. Deze kunnen themaspecifiek zijn, maar ook themaoverstijgend. Voorbeelden van de themaoverstijgende parallelle sessies: 

  • De juridische en financiële regels van Horizon Europe
  • Marie Skłodowska Curie Actions
  • European Research Council grants
  • European Innovation Council (voor ondernemers) 

Daarnaast is er gedurende de dag de mogelijkheid om nieuwe relevante contacten te leggen door een matchmaking tool. Ook kunt u door middel van ‘virtual stands’ direct uw vragen stellen aan de relevante National Contact Points van RVO.  
Stel uw programma per dag samen door te kiezen aan welke programmaonderdelen u wilt deelnemen. 

 

Lees het uitgebreide programma per thematisch event

Betrokken HSD partners