CW Greenport: Rondetafel sessie over pentesten

Datum:
04 december 2023
Tijd:
14:00u - 16:00u
Locatie:
Online
Organisator:
Cyberweerbaarheidscentrum Greenport

Op maandag 4 december organiseert het Cyberweerbaarheidscentrum Greenport een rondetafel over pentesten voor deelnemers van het CW Greenport. Deze sessie zal digitaal plaatsvinden.

 

Wat is een pentest?

Een penetratietest (pentest) is een onderzoek naar de kwetsbaarheden van jouw computersystemen. Het doel van een pentest is om op een legale wijze in te breken in de digitale systemen en zo de zwakke plekken, risico’s en gevaren bloot te leggen. Hiermee krijg je als organisatie inzicht in de mate van veiligheid van jouw IT-omgeving. Vervolgens kunnen toepasselijke maatregelen genomen worden om de digitale veiligheid van je organisatie te vergroten en daarmee de risico’s op inbrekers met kwaadwillende doeleinden te verkleinen. 

 

Wat is een rondetafel? 

Een rondetafel is een combinatie van kennisdeling (informatie over de mogelijkheden van pentesten, maar ook de alternatieven) met externe HSD-partners die hier expert in zijn. Na een inleiding is er volop ruimte voor een discussie onder de deelnemers van CW Greenport, het stellen van vragen aan de experts en over de eventuele voortzetting van het gebruik van pentesten. 

 

Ben je geïnteresseerd en/of benieuwd naar de rol van pentesten in de glastuinbouw en wil je graag meedenken over de wijze waarop pentesten eventueel vanuit het Cyberweerbaarheidscentrum Greenport beschikbaar kunnen worden gesteld, kom dan naar de digitale sessie!

 

Meer weten en aanmelden? Neem contact op met geraldine.beckers@securitydelta.nl

 

Cyberweerbaarheidscentrum Greenport

CW Greenport is een gezamenlijk loket voor digitale veiligheid voor bedrijven in het tuinbouwcluster, zoals productiebedrijven, veredelaars, handel en toelevering. Meer info: cwgreenport.nl

 

 

The round table sessions aim to contribute to the cyber resilience of organisations in the chain and within sectors and can help organisations with the new security guidelines arising from the NIS2. These sessions are made possible by MRDH, Sectoral Digital Security.

Betrokken HSD partners