CISO Mini Symposium

Datum:
23 november 2021
Tijd:
14:00u - 16:00u
Locatie:
Online
Organisator:
HSD

Wat komt er op u af als CISO of CIO? Welke uitdagingen en dreigingen zijn er binnen uw organisatie? En hoe gaat u daarmee om? HSD nodigt u uit voor het CISO/CIO Mini Symposium op dinsdag 23 november 2021, om hierover door te praten.

In dit interactieve mini symposium geven we CISO’s/CIO’s de tools, informatie en hulpmiddelen waarmee zij verder en dieper kunnen kijken dan hun dagelijkse beslom-
meringen. Samen met de sprekers zoeken we naar een betere aanpak van onze security.  

 

Thema's en sprekers

Purple Team war stories 
Pepijn Vissers (Chapter 8)

Oprichter Pepijn Vissers heeft meer dan twintig jaar ervaring in het (bege)leiden van organisaties door de mistige wateren van digitale beveiliging. Deze ervaringen deed hij op als digitaal forensisch onderzoeker, ethisch hacker, beveiligingsconsultant en leraar. Pepijn weet daardoor precies hoe aanvallers te werk gaan. Hij wordt vaak ingehuurd om de security te garanderen van partijen die meer dan de gewone aanvallen kunnen verwachten.
 
Als spreker gaat Pepijn het hebben over het hoe en waarom van Purple Teaming. Hij vertelt waarom ‘assume breach’ en ‘train as they fight’ essentieel zijn en geeft daarbij verscheidene sappige voorbeelden, volledig anoniem allicht. Maar waarom er draken in zijn verhaal zitten...


Misdaad bestrijden? Dat kan veel efficiënter!
Prof. Dr. Peter de Kock (Universiteit Tilburg)

Prof. Dr. Peter de Kock is een man van vele talenten. Opgeleid als verhalenverteller, doorgewinterd als filmmaker, ervaren als chef van de politie, is hij benoemd tot Professor of Practice aan de Universiteit van Tilburg. En hij is natuurlijk oprichter en Chief Imagination Officer van Pandora Intelligence.

Peter vertelt over de mogelijkheden van data science in de strijd tegen de (georganiseerde) misdaad. Hij combineert storytelling met terrorismebestrijding en data science met Squid Game. Het eindresultaat is fascinerend, maar ook operationeel toepasbaar. Als bonus krijg je een sneak peek in de toekomst van misdaadonderzoek.


Cyber is ook fysiek
Fred Streefland (Hikvision)

Fred Streefland is een cybersecurity ‘veteraan’ met meer dan 28 jaar ervaring. Hij bekijkt cyber security altijd vanuit een business perspectief en heeft ervaring in de private, maar ook in de publieke sector. Hij kent IT en OT op zijn duimpje en heeft zich met zijn overstap naar Hikvision begeven op het snijvlak van de twee: IoT.
 
Een goede fysieke beveiliging vraagt tegenwoordig om securitycamera’s. Bedrijven willen deze en andere IoT toevoegen omdat daar simpelweg een businesscase voor is. Maar tegelijkertijd willen ze hun digitale attack surface zo klein mogelijk houden. Hoe krijgen we dat voor elkaar? En hoe schipper je tussen de verantwoordelijken van IT-security, OT-security, fysieke security en IoT-security?


Aanmelden


Bent u CISO/CIO of kent u een CISO/CIO die er beslist bij moet zijn? Laat het ons weten en meld u aan via de registratie-knop! Neem voor meer informatie over het congres contact op met Innovation Liaisons Peter Zinn (peter.zinn@securitydelta.nl) of Hetty de Ruijt (hetty.deruijt@securitydelta.nl). 
 
Wij ontvangen je graag tijdens deze inspirerende bijeenkomst op dinsdag 23 november a.s.!

 

Schermafbeelding 2021 10 27 om 16.11.40