HSD Café: AI-toepassingen voor Veiligheid, Vrede en Recht

Datum:
17 februari 2022
Tijd:
15:00u - 16:30u
Locatie:
Online
Organisator:
Security Delta (HSD), Ministry of Justice and Security, Nederlandse AI Coalitie (NL AIC), Dutch Digital Delta

Veiligheid, Vrede en Recht, gebieden die helaas niet vanzelfsprekend zijn. Dreigingen groeien en zowel onze fysieke als digitale veiligheid staat onder druk. Artificiële Intelligentie speelt een steeds grotere rol in de bescherming tegen deze dreigingen en het waarborgen van het recht. AI-toepassingen worden steeds vaker gebruikt om veiligheidsprofessionals en beslissers te ondersteunen, maar tegelijkertijd brengt deze inzet ook risico's met zich mee. Welke randvoorwaarden komen daar bij kijken en hoe komen we tot een effectieve, veilige en mensgerichte aanpak van deze toepassingen? De werkgroep Veiligheid, Vrede en Recht (VVR) van de Nederlandse AI Coalitie werkt gezamenlijk aan deze vraagstukken en schreef een paper over dit speelveld.

 

Graag nodigen wij u uit voor het online HSD Café: AI-toepassingen voor Veiligheid, Vrede en Recht op donderdag 17 februari 2022 van 15:00 uur tot 16:30 uur. De presentatie en overhandiging van het Veiligheid, Vrede en Recht (VVR) rapport staan tijdens deze bijeenkomst centraal.

 

Thema's en sprekers:

 

Tijdens het HSD Café gaan we in op de veelzijdige toepassingen en ontwikkelingen die in het rapport vermeld staan. Denk bijvoorbeeld aan de rol van de werkgroep, de risico’s en randvoorwaarden voor de toepassingen van AI en de focusgebieden met relevante use-cases op privacy-bestendige informatiedeling, AI voor beslisondersteuning, AI voor cybersecurity en taal- en spraaktechnologie. Tijdens de sessie wordt de paper op hoofdlijnen besproken door Joris den Bruinen, voorzitter VVR en directeur Security Delta (HSD) en Marlou Snelders, coördinator VVR en Innovation Liaison Security Delta (HSD) en overhandigen we de paper aan Annemiek Nelis, Directeur Innovatie, Kennis en Strategie (Ministerie van Justitie en Veiligheid). Daarnaast wordt een aantal specifieke use-cases uit de paper toegelicht.

 

Programma (15:00 uur - 16:30 uur):

 

  • Opening
  • Presentatie VVR rapport
  • Overhandiging rapport aan Annemiek Nelis
  • Toelichting use-cases
  • Afsluiting


Note for non-Dutch speakers: the language of the event is Dutch. Non-Dutch speakers are welcome to come and participate as well.

 

Wij ontvangen u graag online op 17 februari a.s.!

 

Schermafbeelding 2021 10 27 om 16.11.40

Betrokken HSD partners