Handelsmissie Tech solutions for a responsible future - CES 2022

Datum:
05 januari 2022 - 08 januari 2022
Locatie:
Las Vegas, VS
Organisator:
Ministerie van Economische Zaken en Klimaat, Rijksdienst voor Ondernemend Nederland, Ministerie van Buitenlandse Zaken, Consulaat-Generaal San Francisco

Bent u een start-up of een scale-up in 'responsible tech', met name ook in 'emerging en enabling technologieën'? Neem dan van 5 tot en met 8 januari 2022 deel aan de fysieke editie van CES in Las Vegas, Nevada. Nederland neemt deze keer deel met liefst 2 paviljoenen voor start-ups en scale-ups.

 

Sinds 1967 is CES Las Vegas uitgegroeid tot het wereldwijde podium voor innovatie. Elk jaar komen hier meer dan 180.000 deelnemers vanuit meer dan 160 landen bij elkaar. CES is dé plek om contact te leggen en zaken te doen met investeerders, corporates en tech influentials. Meer dan 6.000 aanwezige journalisten en bloggers bieden de deelnemers unieke kansen om internationale publiciteit voor hun innovaties te genereren.

 

Nederlandse paviljoenen: Tech Square en Next Level Innovations

Nederland neemt in 2022 deel aan CES met maar liefst 2 paviljoenen. Dit zijn het 'Netherlands Tech Square' voor start-ups en het 'Netherlands Next level Innovations Pavilion' voor scale-ups. In totaal kunnen ongeveer 70 start-ups en scale-ups deelnemen.

Deze internationale handelsmissie is een mooi platform om uw product internationaal te lanceren, te schalen en te valideren bij een wereldwijd publiek. Zo krijgen deelnemers maximale publiciteit en media-aandacht voor Nederlandse innovatieve oplossingen. Op speciaal verzoek van CES-alumni komt er dit jaar ook een scale-up paviljoen.

 

Voor welke start-ups en scale-ups?

Ongeveer 50 start-ups worden geselecteerd voor het start-up paviljoen Netherlands Tech Square (61928 Sands Eureka Park). Daarnaast worden rond 20 scale-ups geselecteerd voor het Netherlands Next level Innovations pavilion (50833 Sands A-C Country Pavilions). Kijk voor meer informatie op de CES-website.

 

Thema's

De Nederlandse deelname aan CES 2022 legt de nadruk op 'Responsible Tech'. Hierbij ligt de focus op de gebieden van emerging en enabling technologieën. Het gaat hierbij vooral om:

 • Sustainability & Resilience
 • Health & Wellness
 • Smart City & Smart Home
 • Smart Mobility, Vehicle Tech
 • Data Security, Big Data
 • AI & Robotics, Quantum Computing
 • Telecom/5G, IoT, Photonics, NanoTech

Andere productcategorieën zoals geformuleerd door Consumer Technology Association (CTA) staan op de CES-website.

Selectie

Bedrijven die zich hebben aangemeld zullen worden geselecteerd door een onafhankelijke expert jury op basis van een aantal kwalificaties en moeten goedgekeurd worden door de CTA.

Voorwaarden en criteria CTA

Wilt u deelnemen aan deze inzending, dan moet u voldoen aan de voorwaarden die beursorganisator Consumer Technology Association (CTA) aan deelnemende bedrijven stelt. Accepteert CTA uw inschrijving niet, dan vervalt uw aanmelding en uw recht op de subsidie (zie verder op deze pagina onder het kopje '50% subsidie').

Deelname staat open voor organisaties die goedkeuring hebben van CTA en voldoen aan onderstaande criteria:

 • Zij passen binnen een door CTA bepaald interessegebied en vertegenwoordigen een van de technologieën waar Nederland zich op internationale schaal in onderscheidt, binnen de aangegeven focus-gebieden.
 • Het betreft een technologie met de potentie om bij te dragen aan een verantwoordelijke toekomst, een 'responsible future' technologie.
 • Het product of de dienst is innovatief en potentieel baanbrekend.
 • Het product is beschikbaar om gedemonstreerd te worden met een functionerend businessmodel.
 • Het bedrijf heeft de ambitie om op korte termijn internationaal op te schalen.

Criteria voor start-up paviljoen

Extra criteria vanuit CTA voor deelname aan het start-up paviljoen op Eureka park (dit geldt niet voor het scale-up paviljoen):

 • Als een bedrijf het eerste product lanceert, moet dit product gelanceerd zijn op of na 1 januari 2020.
 • Crowdfundingcampagnes, pre-orders en beta-stage zijn toegestaan.
 • De technologie moet gedemonstreerd kunnen worden als een prototype of een software-ontwerp. Papier/concept entries zijn niet toegestaan.
 • Start-ups kunnen maximaal 2 jaar op Eureka Park staan. Start-ups die op Eureka Park exposeerden tijdens CES2020, kunnen dit jaar weer deelnemen. Deelname aan de digitale missie naar CES2021 telt in dit geval niet mee.

Programma en voorbereiding

Onderdeel van de missie is een intensief voorbereidings- ofwel 'prep'-programma dat bestaat uit:

 • op maat gemaakte masterclasses
 • personal coaching
 • lead generation
 • PR-ondersteuning voor de Nederlandse CES-deelnemers.

U krijgt hierover meer informatie na inschrijving en selectie.

 

Ga voor meer informatie en aanmelding naar de website van Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO)!

If you want more information on CES 2022 in English, please read the corresponding article here

Betrokken HSD partners