Hack @ Hoppenbrouwers

Datum:
09 februari 2023
Tijd:
14:00u - 15:30u
Locatie:
Online
Organisator:
IT Circle Nederland & Hoppenbrouwers Techniek

De kans dat bedrijven te maken krijgen met een brand is 1 op de 8.000, de kans op een inbraak is 1 op de 250 en de kans op een cyberaanval bij bedrijven is 1 op de 5. Uit een onderzoek van ABN AMRO Bank N.V. onder 233 bedrijven blijkt zelfs dat bijna de helft afgelopen jaar te maken had met cybercriminaliteit.

Veiligheid is een belangrijke voorwaarde voor succesvol ondernemerschap. En de beveiliging van een bedrijf gaat niet alleen over brand- en inbraakpreventie. Eén op de vijf ondernemers wordt namelijk slachtoffer van online criminelen.

De hack waar Hoppenbrouwers Techniek in juli 2021 mee te maken kreeg, was onderdeel van een wereldwijde aanval via het Amerikaanse softwareprogramma Kaseya. Door de aanpak van de daders op wereldwijde schaal kon deze aanval niet worden voorkomen. Echter, door uitstekende informatiebeveiliging en de grote inzet van bijna 200 medewerkers met en zonder ICT-kennis, kreeg Hoppenbrouwers de gevolgen ervan wel in één weekend onder controle.

Marcel de Boer, CFO Hoppenbrouwers Techniek, komt tijdens deze IT Circle Nederland sessie vertellen hoe Hoppenbrouwers Techniek en haar medewerkers de bijzondere strijd hebben geleverd tegen deze #cyberaanval en welke impact deze gebeurtenis heeft. De aanpak die door Hoppenbrouwers Techniek is toegepast in deze, leverde niet alleen de eigen organisatie de nodige leerpunten op, maar biedt voor anderen ook nieuwe inzichten.

Die kan je meenemen om je beter te beschermen tegen of te acteren tijdens een hack. Meld je aan door een bericht te sturen naar info@itcircle-nederland.nl.


Betrokken HSD partners