Cyberrisico’s: toezichthouder DNB doet een boekje open

Datum:
30 juni 2021
Tijd:
19:00u - 20:00u
Locatie:
Online
Organisator:
ISACA NL Chapter

Deze Square Table zal in het Nederlands worden gehouden.

 

Deze bijdrage door toezichthouder DNB geeft inzicht in haar aanpak om de weerbaarheid in de sector te vergroten op het gebied van cyberrisico’s. Hoe ga je om met wetgeving, normen en risicobereidheid? Wat zijn belangrijke uitkomsten van de onderzoeken? Waarom zijn aanpak en uitkomsten ook relevant voor bijvoorbeeld IT-auditors in andere sectoren?

 

Sprekers: Derek Dijst en Dennis van Heijst

Derek Dijst: Derek werkt sinds 5 jaar bij De Nederlandsche Bank als toezichthouder specialist op het gebied van operationele en IT risico’s bij verzekeraars en pensioenfondsen. Binnen deze sectoren voert hij onderzoeken uit om risico’s op dit gebied te beheersen. Voorbeelden van onderzoeken zijn: informatiebeveiliging en uitbesteding. In zijn vrije tijd is hij druk met het coördineren van jeugdvoetbal en het beheren van z’n thuisnetwerk.

 

Dennis van Heijst: Dennis werkt 3 jaar bij De Nederlandsche Bank en hij leidt daar onderzoeken op het gebied van operationele en IT risico’s bij banken en betaalinstellingen in nationaal en internationaal verband. Zijn aandachtsgebieden liggen in de techniek en op een operationeel gebied in uitbestedingen. In zijn vrije tijd doet hij graag aan legal hacking (capture the flag) en hij is tevens lid van de kennisgroep Cybersecurity van de NOREA.

Betrokken HSD partners