Webinar: Publieke bronnen als informatiegoudmijn voor openbare orde & veiligheid

Datum:
14 juli 2021
Tijd:
13:00u - 14:00u
Locatie:
online
Organisator:
PublicSonar

Free webinar: Publieke bronnen als informatiegoudmijn voor openbare orde & veiligheid

 

Burgers, overheidsdiensten en (nieuws)verslaggevers delen voortdurend waardevolle informatie op het open internet en via sociale media. Deze real-time bronnen zijn van onschatbare waarde voor de openbare orde & veiligheid. 


Maar hoe zet je oneindige hoeveelheden beschikbare data slim in voor het herkennen van bedreigingen en risicovolle situaties? Hoe herken je uit al die data de eerste signalen van een (potentiële) dreiging? Hoe neem je waarnemingen van de bevolking mee bij gevaarlijke gebeurtenissen zoals branden, extreem weer, geweld of verkeersongevallen? Hoe krijg je inzicht in de onderliggende emoties van burgers, zoals hun angst, woede en verwarring?


Het realtime verwerken van deze grote hoeveelheden data kan niet zonder gebruik van technologieën zoals kunstmatige intelligentie (AI). Tegelijkertijd moet het voor de gebruiker, ook zonder kennis van IT, makkelijk in gebruik zijn. Onze AI-oplossing is ontworpen voor het toegankelijk, én fijnmazig, monitoren van incidenten, thematische risico's, geografische gebieden of drukbezochte evenementen.

 

Voor wie?

Dit webinar is interessant voor een ieder die actief is in informatie management rondom openbare orde en veiligheid, zoals bij gemeenten en veiligheidsregio’s.

 

Na dit webinar weet je:


- Hoe je uit grote hoeveelheden publieke data, realtime bruikbare informatie & inzichten naar boven kunt halen;
- Hoe je die informatie praktisch kunt inzetten;
- Hoe publieke data wordt gebruikt tijdens real-life cases;
- Hoe je daarmee personeel en middelen gerichter in kunt zetten (tijd- en kostenbesparing);
- Hoe ons AI-platform van data inzichten maakt