Digitale Kick-off Cybersecurity Logistieke Sector

Datum:
05 juli 2022
Tijd:
09:00u - 10:00u
Locatie:
Online
Organisator:
Security Delta (HSD) met subsidie van MRDH

Ben je actief in de logistieke sector? Ben je nieuwsgierig naar de grootste knelpunten op het terrein van digitale veiligheid? Of ben je op zoek naar een innovatieve ketenaanpak voor jouw cybersecurity uitdagingen binnen deze sector? Security Delta (HSD) organiseert op dinsdag 5 juli 2022 van 09:00 uur – 10:00 uur een digitale kick-off sessie Cybersecurity Logistieke Sector.

 

Bedrijven in de logistieke sector staan dagelijks bloot aan cyber security risico’s zoals bedrijfsspionage en afpersing door hackers met ransomware. Desondanks nemen bedrijven nog niet altijd de noodzakelijke maatregelen om zich voldoende te beschermen tegen cybercriminaliteit. De (digitale) processen, toegepaste technologieën, (potentiële) kwetsbaarheden en daaruit voortkomende cyber security risico’s verschillen per sector. Zorgen voor veiligheid is dus een gezamenlijke opgave die vraagt om een ketenaanpak. Een cyberweerbaarheidscentrum maakt zo’n ketenaanpak mogelijk. Voorbeelden van mogelijke toekomstige activiteiten zijn een gecombineerde response en recovery unit, gezamenlijk opleiden van cyber security professionals, een gecombineerd SOC, en het onderling kennis en ervaring uitwisselen op gezamenlijke bijenkomsten. 

 

Tijdens deze kick-off worden de bevindingen gedeeld uit de in opdracht door Security Delta gemaakte sectorale analyse van de logistieke sector, waaronder lucht- en ruimtevaart en de maritieme sector. De ambitie is om gezamenlijk een cyberweerbaarheidscentrum logistiek op te zetten en hiervoor een subsidieaanvraag te doen in het najaar. Tijdens de sessie zal er ook aandacht besteed worden aan de mogelijke vervolgstappen voor het opzetten van zo’n centrum. 

 

De eerste stap hierin is het vormen van een coalitie van partijen uit de logistieke sector die willen meewerken aan het bouwen van zo’n centrum voor de provincie Zuid-Holland. Bouw jij mee? Meld je dan nu aan!

 

Deze bijeenkomst komt tot stand door een bijdrage vanuit de MRDH-regeling.

 

Betrokken HSD partners