Webinar: Open Dialoog: gezichtsherkenning

Date:
10 May 2021
Time:
13:00h - 14:30h
Location:
Online
Organised by:
Gemeente Amsterdam

“Hoe beschermen we privacy bij gezichtsherkenning met behulp van technologie?”

Gemeente Amsterdam werkt samen met zijn partners aan een veilig en open digitaal domein. De ambities van het stadsbestuur aan de hand van het coalitieakkoord, waaronder ‘vrijheid en veiligheid’, richten zich op veiligheidsprogramma’s binnen de veiligheidsregio Amsterdam-Amstelland zoals ondermijning, horeca, en toezicht & handhaving. Een nieuwe ontwikkeling is dat Nederlandse gemeenten zich naast fysieke veiligheid ook richten op het onderwerp digitale veiligheid.

 

In het FieldLab Technologie en Data werkt de gemeente Amsterdam samen met Nationale PolitieTNO en de Johan Cruijff Arena aan projecten die voor elk van de partijen nuttig zijn. Eén van die projecten is het maken van een demonstrator van (meer-)privacy-compliant gezichtsherkenning*.

 

Hoe werkt het? Wat doet de Politie of het bedrijfsleven hier mee, maar bovenal wat zijn jouw rechten en vragen over dit onderwerp.

 

Moderator Servaz van Berkum bespreekt dit aan tafel met de diverse experts van de politie en onderzoekers van TNO, maar ook met jou! Tijdens het open dialoog kun ben je welkom om vragen stellen via de chat. Deze worden dan zo veel mogelijk behandeld met de aanwezige experts.

 

De tafelgasten voor deze webinar zijn:

 

  1. Mark Wiebes (Innovatiemanager Nationale Politie)
  2. Jeroen van Rest (Expert Nationale Veiligheid TNO)
  3. Thomas Attema (Cryptograaf TNO)
  4. Dr. Ir. Martijntje Smits (Wetenschapsfilosoof)

HSD Partners involved