Webinar Europese wetgeving Artificiële Intelligentie

Date:
15 June 2021
Time:
11:00h - 12:30h
Location:
Online
Organised by:
Considerati

Op dinsdag 15 juni (11:00 – 12:30) organiseert Considerati een webinar over de voorgenomen regulering van Artificiële Intelligentie (AI), die de Europese Commissie eind april presenteerde. Welke organisaties worden geraakt door het voorstel? Welke impact gaan de nieuwe eisen in de praktijk hebben op AI-systemen? Wat vraagt dit van AI-ontwikkelaars en gebruikers? En wat kunnen organisaties doen in aanloop naar deze nieuwe wetgeving?

 

Context 

Op 21 april publiceerde de EC haar voorstel voor de regulering van AI. Hiermee lanceert de EC naar eigen zeggen als eerste een juridisch raamwerk voor AI. Door een zeer brede definitie en een lange lijst vereisten voor AI-systemen met een hoog risico, zal de regulering van grote impact zijn op organisaties. Gebruik je als organisatie een chatbot? Dan horen daar specifieke transparantievereisten bij. Is een deel van de HR-processen geautomatiseerd? Dan is de kans groot dat je aan een lange lijst van vereisten zal moeten voldoen en verplicht bent een conformiteitsbeoordeling uit te voeren. Een blog over de verschillende typen AI-systemen en de bijbehorende eisen vind je hier.

Vanwege de grote impact van en de vele vragen over wat deze regulering voor organisaties betekent, organiseert Considerati een webinar. In de webinar gaan we in op de vraag wanneer een AI-systeem onder de strenge vereisten valt die gelden voor hoog-risico AI-systemen en wat dit betekent voor organisaties. En als een systeem hier niet onder valt, wat wordt er dan van organisaties verwacht?

 

Praktisch

Datum: 15 juni 2021

Tijd: 11:00 – 12:30 (kwartier inlooptijd)

Sprekers:

  • Anne-Marie Sassen, plv. diensthoofd "Digital Transformation of Industrial Ecosystems"(A4), DG CONNECT, Europese Commissie
  • Bart Schermer, Partner Considerati & Hoofddocent Universiteit Leiden
  • Sweitze Roffel, Sr. Publisher Artificial Intelligence & Computer Science, Elsevier
Kosten: geen

Inschrijven: via aanmeldformulier hieronder

 

Over Considerati

Considerati – adviesbureau voor de digitale wereld – helpt overheden en bedrijven al meer dan 15 jaar met het op verantwoorde wijze innoveren met digitale technologie en data. Dat doen we vanuit een juridisch, politiek-maatschappelijk en ethisch perspectief voor een succesvolle digitale transformatie van organisaties.