Rondetafel Cyberweerbaarheid Transportsector

Date:
06 December 2023
Time:
14:00h - 17:30h
Location:
HSD Campus
Organised by:
PVO Den Haag, Evofenedex, Security Delta (HSD)

Nederland is een wereldleider op het gebied van transport, met diverse belangrijke havens zoals Rotterdam en Schiphol. Bedrijven in deze sector lopen echter aanzienlijke risico's op cybercriminaliteit door de aard van hun activiteiten, de producten en diensten die ze vervoeren en de mogelijke buit die bij hen te halen is. Het ergste scenario voor deze bedrijven is dat hun informatiesysteem wordt uitgeschakeld of overgenomen, wat ernstige gevolgen kan hebben voor de bedrijfsvoering.

 

Belangrijke schakels in de keten van goederenvervoer (aanvoer, productie, opslag, overslag en distributie), zijn sterk afhankelijk van elkaar. Dit betekent dat een cybersecurity incident bij één bedrijf grote gevolgen kan hebben voor de hele logistieke keten. Daarom is het belangrijk om niet alleen individuele bedrijven te beschermen, maar ook de processen en ketens als geheel.

 

Daarom organiseren Security Delta (HSD) en Platform Veilig Ondernemen op woensdag 6 december 2023 een bijeenkomst over cyberweerbaarheid in de transportsector, in samenwerking met Evofenedex. Deze exclusieve bijeenkomst is bedoeld voor een selecte groep genodigden uit het bedrijfsleven, de branche en (semi)overheidsinstellingen. 

 

Het doel van deze bijeenkomst is om van elkaar te leren en strategieën te ontwikkelen om gezamenlijk de cyberweerbaarheid van de transportsector te versterken. We bouwen voort op eerder onderzoek naar cyberweerbaarheid in de transportsector in de Metropoolregio Rotterdam Den Haag, uitgevoerd door HSD in opdracht van Provincie Zuid-Holland.

 

Tijdens deze bijeenkomst gaan we met elkaar in gesprek om te inventariseren wat er nodig is om gezamenlijk de cyberweerbaarheid in de transportsector te bevorderen. We kijken naar succesvolle initiatieven die al bestaan en kunnen worden opgeschaald en naar bijbehorende stakeholders die hieraan een bijdrage kunnen leveren.

 

These sessions are partly made possible by MRDH, programme Sectoraal Digitaal Veilig.

 

LogosRondetafel