De impact van cybercrime op organisatie en communicatie

Date:
17 June 2021
Location:
Online
Organised by:
Hague Corporate Affairs

Om de digitale veiligheid en autonomie in de toekomst te waarborgen, moet het volgende kabinet 833 miljoen euro extra investeren in cybersecurity, aldus de Cyber Security Raad (CSR) in een in mei 2021 gepubliceerd rapport. 

 

Deze analyse onderbouwt een ander onderzoek van de Taskforce Cybersecurity van het Centraal Bureau voor de Statistiek waaruit blijkt dat met de toenemende georganiseerde cybercriminaliteit en de groeiende afhankelijkheid van Nederland van grote buitenlandse marktpartijen, persoonsgegevens en zelfs bedrijfsgeheimen steeds vaker op straat komen te liggen.

 

Het afgelopen jaar is een en ander in een stroomversnelling geraakt door de COVID 19-pandemie: de gedwongen verschuiving naar werken op afstand heeft de kwetsbaarheid van de beveiliging binnen veel organisaties vergroot. Sommige hebben op de dreiging gereageerd door hun beveiligingsinfrastructuur uit te breiden en hun digitale transformatie te versnellen, maar vele schieten nog tekort in het aanpakken van de lacunes in vaardigheden en het bewustzijn van werknemers en burgers. 

 

Doe mee en ga samen met Hague’s Associate Partner én cybersecurity deskundige Generaal bd. Dick Berlijn, EclecticIQ VP Government Sector, Karen Sundermann, en Dr. Nick Bos, Vice-President van de Universiteit van Maastricht in gesprek over hoe u de cyberweerbaarheid van uw organisatie kunt vergroten en tegelijkertijd uw reputatie beter kunt verdedigen in geval van een aanval*. 

 

(Aanbevolen voor C-level suite executives en communicatie-experts)*