Cross-sectorale CISO Intervisie Sessie - 27 februari

Date:
27 February 2024
Time:
15:00h - 17:00h
Location:
HSD Campus Wilhelmina van Pruisenweg 104, Den Haag
Organised by:
Security Delta (HSD)

Security Delta (HSD) heeft zich de afgelopen 10 jaar met een heldere focus ingezet om de rol van CISO stakeholders in de keten te versterken. Onze cross-sectorale CISO intervisie sessies bieden daarbij een vertrouwd platform om ervaringen met elkaar uit te wisselen, uitdagingen te bespreken, en kennis te delen.

 

Het afgelopen jaar volgden ontwikkelingen op het gebied van cyber security elkaar in hoog tempo op. Ook in het komende jaar verwachten onze organisaties optimale (cyber)weerbaarheid.

 

Dit vraagt om voortdurende alertheid waarbij naast de inzet van nieuwe technologie, ook de medewerkers en hun gedrag op het gebied van veiligheidsprotocollen veel aandacht vragen. Daarnaast krijgen we in toenemende mate te maken met ingrijpende nieuwe wetgeving, zoals NIS2 en de Cybersecurity Act die zorgen voor grote regeldruk voor de bedrijfsketens.

 

De positie van de CISO krijgt te midden hiervan steeds meer aandacht. De focus ligt al lang niet meer alleen op het snel detecteren van hacks en het efficiënt verhelpen ervan. De CISO is binnen de organisatie nog altijd verantwoordelijk voor hygiënefactoren zoals datamanagement, security, privacy, compliancy, en consistente processen. In toenemende mate krijgt de CISO ook de rol van strategisch adviseur naar het bestuur op het gebied van future technology, talent, en leiderschap.

 

Wilt u voor dit evenement parkeren in de parkeergarage van HSD? Stuur een e-mail naar info@securitydelta.nl en vermeld hierin uw kenteken.