NATO Science for Peace and Security (SPS) informatiedag

Date:
15 March 2017
Time:
09:00h - 14:00h
Location:
Max van der Stoelzaal, Ministerie van Buitenlandse Zaken, Bezuidenhoutseweg 67, Den Haag
Organised by:
NATO

Het NAVO Science for Peace and Security (SPS) Programma nodigt u uit voor een informatiedag op 15 maart 2017 op het Ministerie van Buitenlandse Zaken in Den Haag. De informatiedag heeft ten doel het SPS-programma onder de aandacht te brengen en contacten te leggen tussen wetenschappers van NAVO- en partnerlanden.

 

Het Science for Peace and Security (SPS) programma stimuleert samenwerking en dialoog tussen de NAVO en diens partners op het gebied van wetenschappelijk onderzoek, innovatie en kennisuitwisseling. Het SPS programma ondersteunt wetenschappers uit NAVO-landen en partnerlanden met financiering en advies om gezamenlijke projecten te ontwikkelen die wetenschap en veiligheid met elkaar verbinden. Onder de SPS prioriteiten vallen onderwerpen zoals Counter Terrorism, Energy Security, Cyber Defence, CBRN, Environmental Security, steun aan operaties,  Security Related Advanced Technology, Border and Port Security, Mine And UXO Ordnance Detection (C-IED) en Human and Social Aspects of Security.

 

Het Ministerie van Buitenlandse Zaken, het Ministerie van Defensie en de Nederlandse delegatie bij de NAVO zullen bij het evenement vertegenwoordigd zijn. Deelname is vrij toegankelijk. Gaarne voor 1 maart 2017 op te geven via merel.roolvink@minbuza.nl.

HSD Partners involved