AlertOnline Awareness Symposium 2016

Date:
13 October 2016
Time:
09:30h - 17:00h
Location:
HSD
Organised by:
Insite Security, TNO, Onsight en HSD

Donderdag 13 oktober 2016 presenteren Insite Security, TNO, HSD en Onsight samen het AlertOnline Awareness Symposium 2016. Kom naar deze inspirerende en vooral ook leerzame en actieve dag!

 

Werk aan je cyberskills en neem deel aan de Masterclass Security Awareness die centraal staat deze dag. Tijdens de masterclass worden de belangrijkste aspecten om een effectief bewustwordingsprogramma te ontwikkelen toegelicht en ontwikkel je als deelnemer zélf een fictief bewustwordingsprogramma.

 

TNO verzorgt een kennissessie over het Dark Web. Ook tijdens deze sessie neem je actief deel en maak je spelenderwijs kennis met het Dark Web. Onsight IT Security Experts geeft samen met Peter Zinn, Cyber Security trendwatcher & High Tech Crime adviseur bij de Politie een inkijkje in de wereld van de cybercrime en Insider Threats.

 

Programma

TNO

Come over to the dark side – know your enemy and keep him outside!

Rolf van Wegberg is de reisleider, op ontdekkingsreis langs de vele hotspots van het Dark Web! Het eerste deel van deze sessie gaat in op de verborgen wereld van het Dark Web. In het tweede deel van deze interactieve sessie ga je spelenderwijs het Dark Web zelf verkennen.

 

Insite Security met gastcollege van TNO  

Masterclass Security Awareness

De masterclass combineert theorie met praktijk. Hoe ontwikkel je een eigen bewustwordings- en trainingsprogramma? Welke aanpak volg je? Waar moet je rekening mee houden? Hoe zorg je dat het programma succesvol is? Welke succesverhalen zijn er van andere bedrijven? Wat zijn de valkuilen?

 

In deze masterclass worden 2 gastcolleges gegeven. Andres Rutkens vertelt hoe je je kunt wapenen tegen social engineering. Carlijn Broekman bespreekt het profileren van bewustwordingsprogramma’s naar doelgroepen.

 

Onsight IT Security Experts  

Cyber Security trends

In deze presentatie geeft Peter Zinn, Cyber Security trendwatcher & High Tech Crime adviseur bij de Politie een inkijkje in de wereld van Cyber Crime.  

Onsight laat aansluitend haar licht schijnen op de bedreigingen vanuit de organisatie, de zogenaamde Insider Threats. Al jaren wordt ongeveer 70% van alle gerapporteerde beveiligingsincidenten veroorzaakt door interne medewerkers, dit terwijl ruim 95% van het security budget wordt besteed aan het bestrijden van externe dreigingen. Hoe komt het? Hoe kom je het op het spoor? Wat is er tegen te doen?

 

Deelname is gratis, maar wees op tijd want vol=vol

Bij een no-show zal 100 euro gefactureerd worden. 

HSD Partners involved