Community Day Veilige Smart Cities: In de Groei

Date:
15 September 2022
Time:
12:00h - 17:00h
Location:
Floriade Expo, Almere
Organised by:
Impact Coalitie Safety & Security

De Impact Coalitie Safety & Security organiseert op donderdag 15 september a.s. een nieuwe community bijeenkomst. Ditmaal op een bijzondere locatie, namelijk op het terrein van de Floriade Expo 2022 in Almere die momenteel in volle bloei staat.

De coalitie nodigt dan ook (beleids)medewerkers van Nederlandse gemeentes, kennisinstellingen en de politie uit deel te nemen aan dit event. 

 

Wanneer: Donderdag 15 september 2022

Tijd: 12.00 – 17.00 uur

Waar: Floriade Almere, Natural Pavilion

 

Net zoals er diverse zaadjes zijn geplant om nu te genieten van een mooie bloemententoonstelling, zijn er door diverse gemeentes en politie in de afgelopen jaren diverse (samenwerkings)initiatieven gestart op basis van een aantallen vraagstukken die er vanuit de Impact Coalitie zijn geformuleerd. Hoe maak je steden veiliger met nieuwe technologie en data? En hoe doe je dat op een zorgvuldige en transparante manier waarbij de rechten van inwoners vanzelfsprekend worden gewaarborgd? Dit zijn vragen waar de deelnemers van de Impact Coalitie momenteel aan werken. 

 

Het afgelopen jaar zijn er in verschillende gemeentes al mooie en inspirerende resultaten bereikt. Tijdens de interactieve community bijeenkomst worden deze gepresenteerd. En gaan de deelnemers het gesprek met elkaar aan, waarbij de volgende vragen worden gesteld:

  • Hoe detecteer je illegale dronevluchten in een stad?
  • Hoe leidt je drukte in goede banen met verschillende openbare databronnen?
  • Wat is de relatie tussen objectieve en subjectieve veiligheid?
  • Welke principes hebben gemeenten bedacht om op een verantwoorde manier data op straat te verzamelen? 
  • Hoe wordt onderzoek gedaan naar mensgerichte AI bij veiligheidsvraagstukken?

Ter afsluiting van de bijeenkomst nemen de deelnemers een uniek kijkje op het terrein van de Floriade.

 

Aanmelden

Wil jij deelnemen aan deze interactieve bijeenkomst en in discussie met Impact Coalitie Safety & Security hierover gaan?  Meld je dan nu aan! Stuur vóór 1 september een e-mail naar max.vanmeerten@denhaag.nl.

HSD Partners involved