JSCU Summerschool

Date:
01 July 2020 - 31 August 2020
Location:
Online
Organised by:
AIVD en MIVD

De JSCU vindt de Summerschooltraditie te belangrijk om een jaar over te slaan, zelfs in deze bijzondere tijd.  Dit jaar in verband met het coronavirus dus niet twee weken lang met elkaar op de hei zitten, maar een #Quarantineproof #InHome #Entertainment editie van de Joint Sigint Cyber Unit Summerschool.

 

Voor wie?

Voor iedereen met een hart voor security: Diehard Crypto's. Exploiting Wannabees. Reversing Maniacs. Signal Lovers & Networking Adepts. JSCU richt zich vooral op studenten die binnenkort een bachelor of master behalen in bijvoorbeeld informatica of cyber security of jonge professionals die regelmatig deelnemen aan Capture The Flag (CTF)-evenementen. Voldoe je (nog) niet aan dit profiel, maar vind jij het wel super leuk om mee te doen? Doe dan ook zeker mee.

 

Wat?

Op de site worden cryptografische puzzels en challenges gepubliceerd die gericht zijn op het vinden en uitbuiten van zwakheden in protocollen en software. Je kunt je hart ophalen als je van reverse engineering houdt of blij wordt van het omzetten van gecodeerde signalen in een leesbaar signaal. En last but not least is er ook weer wat te puzzelen voor mensen die graag uitpluizen wat er echt op het netwerk is gebeurd.

 

Wanneer?

De site met challenges is beschikbaar van 1 juli tot en met 31 augustus 2020. Let op: dat is tegelijk ook de deadline voor het insturen van je write-up en cv.

 

 
 

Aanmelden?

Helemaal niet nodig. De challenges komen online zodra de countdown op nul staat. Je hoeft je verder niet in te schrijven. Als je jouw oplossingen met ons wilt delen, verzoekt JSCU je vriendelijk doch dringend om er een cv bij te doen, zodat zij kunnen zien wie je bent.

verhinderen.