Al Binnen de Overheid Webinar

Date:
19 May 2020
Time:
15:30h - 16:30h
Location:
Radio Webinar
Organised by:
Data Science Initiative

AI gaat voor grote veranderingen zorgen in onze samenleving en economie en heeft de potentie om maatschappelijke uitdagingen op te lossen. Voorbeelden van toepassingen van AI halen regelmatig het nieuws, denk aan zelfrijdende auto’s en het beter stellen van medische diagnoses. Ook steeds meer overheidsorganisaties hebben de ambitie om met AI aan de slag te gaan, maar hoe doe je dat nou eigenlijk? Hoe start je zelf een AI experiment en waar moet je zoal op letten? 

 

Afgelopen maanden hebben diverse overheidsorganisaties mee gedaan aan aan AI pilot programma, welke werd georganiseerd door het Data Science Initiative, een initiatief van de gemeente Den Haag. De resultaten en lessons learned hebben we gebundeld in een publicatie welke tijdens het webinar zal worden gelanceerd.

 

Tijdens dit webinar krijg je praktische tips en meerdere handleidingen over hoe je zelf met AI kunt experimenteren: Hoe geef je een AI pilot vorm? Welke stappen moet je dan doorlopen? Hoe kies je het beste AI model voor jouw project? Hoe werkt het eigenlijk als je satelietbeelden of luchtfoto's wilt gebruiken? Ook komen een aantal concrete casussen aan bod van o.a de gemeente Den Haag, Rijkswaterstaat, het ministerie van Sociale Zaken en Logius/ Digicampus. 

 

Na dit webinar weet je hoe je kunt leren door te doen, zodat je ontdekt hoe AI de eigen processen raakt. En hoe je daarna kunt opschalen en implementeren, binnen de eigen organisatie of in samenwerking met publiek-private partnerschappen zoals de Nationale AI Coalitie. 

 

Schrijf je nu in en ontvang de handleidingen voor AI toepassingen in de publieke sector.