DITSS Veiligheidsatelier 2017

Datum:
27 september 2017
Tijd:
13:30u - 17:30u
Locatie:
Dear future” festival in Tilburg
Organisator:
DITSS

Het DITSS Veiligheidsatelier 2017 start dit jaar met drie interessante vraagstukken op het “Dear future” festival in Tilburg. Nieuw is dit jaar dat opdrachtgevers niet alleen op zoek zijn naar oplossingen maar ook naar een inspirerend onderzoek. Ook dit jaar kun jij weer meedoen om een mooie opdracht binnen te halen! Je kunt je nu reeds opgeven om deel te nemen via de website van Dear Future.

 

Het gaat om het oplossen of verder onderzoeken van de volgende drie vraagstukken:

 

Vraag 1. De Gemeente Tilburg heeft op de cityring een aantal risicovolle oversteekplaatsen. Voor de oversteekplaats Korte Heuvel – Heuvel is de gemeente op zoek naar meer verkeersveiligheid, beter oversteekbaarheid en behoud van ruimtelijke kwaliteit.

 

Vraag 2. De Nationale politie wil de alarmmeldingen die binnenkomen op haar operationeel centrum sneller en juist duiden om criminaliteit beter aan te pakken. Zij zijn op zoek naar een technologisch ondersteunende oplossing.

 

Vraag 3. Veiligheidsregio Midden- en West Brabant is op zoek naar een manier om bij risicovolle “hotspots” waar vaak diverse risico’s zich op bepaalde momenten stapelen, goede langdurige veiligheidsafspraken te maken met alle betrokken organisaties.

 

Betrokken HSD partners