European Cyber Tech Fund

European Cyber Tech Fund

Het European Cyber Tech Fund is Europa's nummer één investeringsfonds dat zich richt op early stage bedrijven en scale-ups actief in Cybersecurity en IoT Security-oplossingen.

Icon European Cyber Tech Fund

TIN Capital heeft zijn vijfde Tech Fund gesloten, European Cyber Tech Fund V. Dit fonds, met een beoogde omvang van € 100 miljoen, is strategisch gepositioneerd om te investeren in Europese cybersecurity scale-ups. Als toonaangevend Nederlands durfkapitaalbedrijf zet TIN Capital zich in om de internationale groei en expansie van Europese cyberbeveiligingsbedrijven te ondersteunen, met als overkoepelend doel het ontwikkelen en uitrollen van 'made in Europe' cyberbeveiligingsoplossingen en -producten.

 

De eerste closing genereerde interesse van afzonderlijke family offices en succesvolle ondernemers, waaronder de Nederlandse cyberbeveiligingsondernemers Ronald Prins en Menno van der Marel, medeoprichters van Fox-IT, een prominente wereldwijde speler op het gebied van cyberbeveiliging. De uiteindelijke closing van het fonds staat gepland voor de eerste helft van 2024.

 

Dutch Security TechFund


In 2018 richtte TIN Capital in nauwe samenwerking met InnovationQuarter, KPN Ventures en HSD Office het Dutch Security TechFund op. Het bevatte €36 miljoen en heeft een locatie op de HSD Campus.

Het fonds werd in eerste instantie gefinancierd door een groep informele investeerders, gevolgd door investeringen van InnovationQuarter, Holdingfonds Economische Investeringen Den Haag (HEID) en KPN Ventures. Daarnaast investeerde het ministerie van Economische Zaken en Klimaat via de RVO Seed-faciliteit. Ook Investeringsfonds Groningen en Invest-NL investeerden.

 

Het fonds hielp startups en scaleups proactief met hun go-to-market strategie en internationalisatie door oud-ondernemers, gebracht door TIN Capital, met ervaring in het schalen van technologiebedrijven.

 

Ben je op zoek naar kapitaal?


TIN Capital is op zoek naar tech- en securityvernieuwers en ondernemers die de ambitie hebben om een van de wereldwijde marktleiders van morgen te worden. Ben jij zo'n ondernemer en run je een Cybersecurity startup of scale up die kapitaal nodig heeft voor verdere groei? Stuur dan een pitch per e-mail naar info@tincapital.vc of bel +31 30 225 12 21.

 

Voor de criteria en meer informatie, klik hier.

Geinteresseerd?

Neem contact met ons op!

Paul Coumans
Paul Coumans
Junior Innovation Liaison