Virtuele Overheidsbrede Cyberoefening en Webinars

Date:
01 October 2020 - 26 October 2020
Location:
Virtueel
Organised by:
Ministerie van BZK i.s.m. VNG, IBD, NCTV, Ministerie van EZK en CIO-Rijk, IPO, Unie van Waterschappen, CIP, UWV en Logius. De organisatie van de Overheidsbrede Cyberwebinars wordt verzorgd door ICTU en VNG Connect.

Oefenen en kennis delen rondom cybersecurity blijft van essentieel belang. Want u herinnert zich ook vast nog wel de ransomware aanval op de Universiteit Maastricht, de ziekenhuizen die hun dataverkeer stilleggen vanwege cyberaanvallen en het lek in de beveiliging van Citrix. Welke lessen hebben we geleerd en welke kennis kunnen we met elkaar delen?

 

Goed voorbereid zijn en klaar staan, dat is belangrijk. Daarom organiseert het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties op 26 oktober de Overheidsbrede Cyberoefening, in navolging op de cyberoefening van oktober vorig jaar.

 

In diezelfde maand tijdens Alert Online en de Europese maand van de cybersecurity organiseren o.a. gemeenten, provincies en waterschappen diverse webinars onder de naam ‘Overheidsbrede Cyberwebinars’. Tijdens deze online sessies delen bestuurders en professionals uit verschillende overheidslagen hun lessons learned. Wat hebben zij het afgelopen jaar gedaan aan cyberveiligheid? Wat zijn hun best practices als het gaat om oefenen met cyberincidenten? Welke invloed heeft het coronavirus en het thuiswerken op de organisatieveiligheid? Deze interactieve webinars dagen u uit om actief aan de slag te gaan in uw eigen organisatie, zodat u nog beter voorbereid bent en we weerbaarder worden tegen cyberincidenten.

 

Via de website kunt u zich aanmelden voor de Overheidsbrede Cyberoefening en webinars.

 

De doelgroep van de Overheidsbrede cyberoefening en webinars zijn professionals, managers en bestuurders van alle overheden. Dat zijn werknemers bij het Rijk, zelfstandige bestuursorganen, provincies, gemeenten, waterschappen en agentschappen.

 

 

HSD Partners involved