Start-upmissie AI & blockchain naar Singapore

Date:
10 November 2019
Location:
Singapore
Organised by:
Rijksdienst voor Ondernemend Nederland, Ministerie van Buitenlandse Zaken, Nederlandse ambassade in Singapore, TechLeap.NL (voorheen Startup Delta)

Bent u een innovatieve en technologische start-up of scale-up en klaar om op te schalen in Azië? Wilt u zakendoen, samenwerken of contacten leggen met Singaporese bedrijven en investeerders? Ga dan van 10 tot en met 15 november mee met de handelsmissie naar Singapore.

 

Deze missie richt zich op het internationaliseren van start-ups en scale-ups op de Singaporese en Aziatische markt. De focus ligt op start-ups en scale-ups met innovatieve technologische oplossingen op het gebied van artificial intelligence (AI) en blockchain voor de sectoren life sciences & health, smart industry, cyberveiligheid, logistiek en financiële technologie (fintech).

 

De missie staat onder leiding van Raymond Knops, staatssecretaris van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties. Hij is verantwoordelijk voor de digitale overheid.

 

Kansen Singapore

De digitale economie van Zuidoost Azië heeft een enorm groeipotentieel. De verwachting is dat de omvang de komende 7 jaar verdriedubbelt naar $ 240 miljard. Singapore is een van de meest toonaangevende start-up en scale-up hubs van de wereld. Meer dan 80 van de 100 global tech bedrijven hebben een vestiging in Singapore. Veel start-ups en scale-ups zien Singapore dan ook als de ideale springplank naar de rest van Azië.

Singapore wil de eerste 'smart nation' ter wereld worden. Ook streeft het land ernaar een leidende digitale economie te zijn. Singapore investeert fors in digitalisering en scoort hoog op ranglijsten van 'digital readiness'. De overheid heeft een zakelijke benadering en voert besluiten snel door. Daarnaast ondersteunt de overheid actief initiatieven op het gebied van innovatie en technologie in de sectoren life sciences & health, logistics, cyber security, smart industry en fintech.

Dit alles biedt kansen voor Nederlandse bedrijven met innovatieve technologische oplossingen.

 

SFF x SWITCH

Van 11 tot en met 15 november worden het toonaangevende Singapore Fintech Festival (SFF) en de Singapore Week of Innovation & Technology (SWITCH)tegelijk georganiseerd. Vorig jaar ontvingen SWITCH en het SFF meer dan 57.000 vertegenwoordigers van overheden, bedrijfsleven en onderzoeksinstellingen uit 130 landen. Dit is een uitgelezen kans om potentiele partners te ontmoeten.

 

Meer informatie en aanmelden?

Lees meer over deze missie via de website van RVO en meld u aan!

HSD Partners involved