Informatiebijeenkomst EDID Programme

Date:
22 May 2019
Time:
08:30h - 17:00h
Location:
Brussels
Organised by:
RVO, European Commission

Het European Defence Industrial Development Programme (EDIDP) is een tweejarig programma waarmee de Europese Commissie (EC) ontwikkel-activiteiten wil stimuleren in het defensiedomein en daarmee de Europese defensie-industrie wil versterken. In totaal is er 500 miljoen euro beschikbaar om met behulp van internationale consortia te werken aan projecten die van belang zijn voor defensie.

 

Doordat de projecten een hoger TRL niveau kennen en dicht op de markt staan, zal de vergoeding van de EC niet alle kosten dekken. In het voorstel is het noodzakelijk uit te leggen hoe de overige financiering wordt afgedekt. Er moet worden samengewerkt tussen minimaal drie landen uit de Europese Unie en minstens twee defensies moeten het project steunen. De projecten richten zich op het doen van studies, het maken van ontwerpen of prototypes, testen, kwalificeren of certificeren van producten, en het ontwikkelen van technologieën die de efficiëntie gedurende de levenscyclus van defensieproducten verhoogt.

 

Op 22 mei zal de Europese Commissie meer uitleg geven over de 9 calls die momenteel openstaan en toelichten hoe het EDIDP verschilt van het onderzoeksprogramma voor defensie. Het geeft meteen de gelegenheid om te netwerken in dit nieuwe domein voor Europese samenwerking!

 

Verdere informatie over de dag en aanmelding verloopt via de website van de Europese Commissie.

 

HSD Partners involved