Event Digitale Weerbaarheid

Date:
21 May 2019
Location:
HSD Campus – The Hague Security Delta Wilhelmina van Pruisenweg 104, Den Haag
Organised by:
ThreadStone, NextTech Security, Isatis CyberSoft

Save the date! Op dinsdag 21 mei 2019 vertellen René van Etten (ThreadStone), Dennie Spreeuwenberg (NextTech Security) en Marcel Lavalette (Isatis CyberSoft) aan de hand van praktijkvoorbeelden hoe je als organisatie door een slimme combinatie van technische maatregelen, menselijke bewustwording en het juiste beleid optimaal digitaal weerbaar wordt. Normen rondom informatiebeveiliging, wet- en regelgevingen verplichten organisaties om een adequate digitale weerbaarheid te hebben. Bij een onverhoopt incident wordt er door de autoriteiten ook gevraagd om toe lichten wat er gedaan is om de digitale weerbaarheid te waarborgen. Meld u snel aan!

 

Sprekers

René van Etten, ThreadStone
René gaat in zijn spreeksessie in op het belang van het periodiek controleren op kwetsbaarheden. Veel ondernemingen lopen op dit moment veiligheidsrisico’s met hun IT-systemen en digitale inbraak komt steeds vaker voor. Gevolgen kunnen desastreus zijn, zowel voor je klanten als je bedrijf. Wat zijn veelvoorkomende kwetsbaarheden? En hoe voorkom je ze?

 

Dennie Spreeuwenberg, NextTech Security
In twee delen bespreekt Dennie het menselijke aspect van digitale weerbaarheid. In de praktijk zijn het vaak de eigen medewerkers die onbewust datalekken en andere incidenten veroorzaken. In het eerste deel bespreekt Dennie het trainingsaspect. Wat is de juiste aanpak om medewerkers te trainen en hoe zorg je ervoor dat ze deze kennis ook in de praktijk toepassen? In het tweede deel bespreekt Dennie het meetaspect. Hoe kun je menselijk gedrag op een ethische manier meten? Is meten ook echt weten? En hoe haal je als organisatie het maximale uit een meting?

 

Marcel Lavalette, Isatis CyberSoft
Marcel bespreekt hoe je als organisatie inzicht en grip krijgt op privacy- en cyberrisico’s en hoe je wetgeving en normenkaders beheerst. Hoe implementeer je als organisatie een norm en bijbehorende certificering, zoals ISO 27001, NEN 7510 en BIO? En hoe slaat Isatis CyberSoft de brug tussen wetgeving en normenkaders, risicobewustwording en kwetsbaarheden-analyses.

 

Nieuwsgierig? Bezoek de website om u aan te melden of voor meer informatie.

HSD Partners involved