HSD Café: Real Time Intelligence Lab

Date:
21 March 2019
Time:
16:00h - 18:00h
Location:
HSD Campus, 7th Floor
Organised by:
The Hague Security Delta

Ook in 2019 organiseert The Hague Security Delta een reeks HSD Cafés en de eerste vindt plaats op 21 maart a.s.  met als thema het Real Time Intelligence (RTI) Lab. U bent van harte uitgenodigd!

TNO, de Nationale Politie en HSD Office hebben in 2015 samen een experimenteerprogramma opgezet: het RTI-lab. Het doel van het RTI-lab is de toegevoegde waarde van nieuwe producten, diensten of concepten op het gebied van RTI aan te tonen en toepasbare kennis rond Real Time Intelligence te ontwikkelen.

In het RTI-lab vindt een kruisbestuiving plaats tussen wetenschap, het bedrijfsleven en de overheid. Samen leren en innoveren.

Dit HSD Café is in het bijzonder relevant voor partijen die:

  • Inhoudelijke en technische oplossingen bieden voor het realiseren van real-time intelligence of hier onderzoek naar doen
  • (Potentiële) gebruikers zijn van real-time intelligence producten of diensten en die in contact willen komen met andere gebruikers en innovators
  • Probleemeigenaren van complexe veiligheidsvraagstukken zijn en die willen weten wat real-time intelligence kan betekenen en hoe het te realiseren

U kunt zich hier aanmelden.

 

Programma
15:30 - 16:00 Inloop

16:00 - 16:05 Welkom door HSD

16:05 - 17:00 Inhoudelijke verdieping

- De werking van het RTI Lab en gerealiseerde projecten (Mariëlle den Hengst, Politie)

- Resultaten en vervolgkansen van het ‘Dynamisch Draaiboek voor evenementenveiligheid (Sven Schultz, TNO)

- Nieuwe projectideeën aan de hand van twee thema’s: ‘Ethiek, recht en transparantie van datagebruik’ en ‘Visualisatie van Intelligence' (meerdere sprekers)

17:00 - 17:30 Interactive break-out sessies
Kansen verkennen tijdens een sessie over het Dynamisch Draaiboek, Datagebruik of Visualisatie

17:30 Borrel
 

Non-Dutch speakers please note: the main language for the HSD Café will be Dutch. This means that most presentations will be given in Dutch. However, non-Dutch speakers are more than welcome to join the discussions as well.  

 

HSD Partners involved