Employment Screening & Personeelsfraude

Date:
22 March 2018
Location:
De omgeving van Amersfoort
Organised by:
International Management Forum

Employment Screening – minder personeelsfraude met meer screening
Wist u dat 75% van de Nederlandse bedrijven slachtoffer is van personeelsfraude en dat de schade in de honderden miljoenen euro's per jaar loopt? Wist u dat 75% van alle economische delicten wordt gepleegd door eigen personeel waarvan meer dan 50% langer dan 5 jaar in uw bedrijf werkzaam is? Wist u dat in 25% van alle cv's keihard wordt gelogen? Wist u dat niet-integer handelen (zoals intimidatie en pesten) eveneens een grote schadepost voor uw bedrijf oplevert? Uit onderzoek blijkt dat werknemers hierdoor gemiddeld 4 dagen extra verzuimen en daarnaast vaak onderpresteren. Voorkom personeelsfraude en niet-integer handelen door uw personeel en neem deel aan de meest actuele en complete opleiding over Employment Screening!

Pre-Employment Screening (PES) – wat houdt het in?
Pre-Employment Screening (PES) betreft het screenen van toekomstig personeel waarbij zowel het vaststellen van de integriteit (en daarmee de betrouwbaarheid van de persoon) als het bepalen van de mate van risico van belang zijn. Organisaties die pre-Employment Screening toepassen, hebben 43% meer kans om best-in-class resultaten te boeken dan bedrijven die geen screening toepassen. In steeds meer landen wordt het toepassen van Employment Screening usance. In de VS bijvoorbeeld screent 80% van de bedrijven (toekomstig) personeel. Uit onderzoek blijkt dat ook in Nederland steeds meer organisaties overgaan tot pre-Employment Screening als vast onderdeel van indiensttreding. Voor bepaalde functies is personeelsscreening zelfs wettelijk verplicht.

In-Employment Screening – wat houdt het in?
Naast pre-Employment Screening komt er ook steeds meer aandacht voor het screenen van bestaand personeel. In-Employment Screening als periodieke screening wordt ook in Nederland steeds vaker ingezet om onder meer personeelsfraude te ontdekken en te voorkomen. Voor het screenen van bestaand personeel heeft u een personeelsscreeningsbeleid nodig.

Post-Employment Screening – wat is het?
Als een medewerker besluit voor een ander bedrijf te gaan werken, of als u dit besluit voor hem/haar neemt, kunt u (laten) onderzoeken of hij/zij geen geheime informatie, klanten(bestanden) of anderszins bezittingen meeneemt. Steeds meer organisaties stellen ook beleid op ten aanzien van post-Employment Screening.

Employment Screening en niet-integer personeel – controle op de betrouwbaarheid en integriteit van (toekomstige) medewerkers
Goed, betrouwbaar en integer personeel is een van de belangrijkste voorwaarden voor het succes van uw organisatie. Het formuleren en implementeren van een Employment Screeningsbeleid is een belangrijke stap in het kader van een integriteits- en frauderisicobeleid als onderdeel van uw personeels- en securitybeleid. In deze actuele en complete opleiding komen alle facetten van het voorkomen, ontdekken en minimaliseren van personeelsfraude aan bod aan de hand van een professioneel Employment Screeningsbeleid

 

De volledige opleiding Employment Screening & Personeelsfraude, die tevens opleidt voor de internationale titel Certified Insider Threat Profiler®, bestaat uit 8 dagen. De lestijden zijn van 09.30 - 16.30/17.00 uur. De opleiding wordt gehouden in de omgeving van Amersfoort.

 

Blok I 

  • 22 + 23 maart 2018
  • 5 + 6 april 2018

 

Blok II 

  • 19 + 20 april 2018

 

Blok III 

  • 17 + 18 mei 2018